slutstycket

De här målen borde Brukshundklubben ha

Allmänt Permalink0
1. Brukshundklubbens raser ska ha fler registreringar än bara schäfer hade på 1970-talet, över 7.000. Förra året var det färre registreringar för samtliga SBK-raser (5174 reg) än vad bara schäfer hade i början på 1980-talet. Schäfer har nu bara 1.844 registreringar inklusive försvarets stora uppfödning i Sollefteå. Bara på fem år har SBK-raserna minskat med 30 procent! Medel: Gör PR för raserna i media och sprid kunskapen om livet tillsammans med våra fantastiska hundar. PS: Jag såg en dobermann på stan idag!
2. Starta en eller flera teve-kanaler på nätet. Jag såg en intressant intervju med en framgångsrik fri tv-producent som hade kommentaren: ”Vem som helst kan starta en teve-kanal på nätet. Det kostar nästan ingenting idag”. Tekniken finns och de flesta kan konsumera programmen via sin dator, mobil, läsplatta eller teve.
3. Få tillbaka männen till Brukshundklubben. Det gjordes en undersökning om vilka som var med i SBK för några år sedan. Det var en jämförelse mellan ett år på 1980-talet och nu på 2000-talet, om jag inte minns fel. Det visade sig att det var männen som hade lämnat klubben. Kvinnorna hade ökat. Den undersökningen var mycket intressant och borde ha följts upp. Har trenden fortsatt? Är det därför medlemssiffrorna minskar år från år? Varför blev det så? Vad kan man göra för att få tillbaka dem? Har hundträning och tävling blivit för mesigt? Ett elitspår är ju inte en svår utmaning idag. Kanske ett spår på tre mil skulle locka?
4. Den vanlige medlemmen måste känna att han/hon har en möjlighet att påverka. Den stela föreningsstrukturen hindrar den demokratiska processen. Man känner att det är ”andra i toppen” som styr allt och som släcker all debatt. Kan man deklarera inkomsten på nätet borde det även gå att göra trovärdiga medlemsomröstningar på webben, med t ex e-legitimation.
5. Låt den lokala klubben även bli ett nav för hundkursledare som har detta som yrke på hel- eller deltid. SKK har nu ambitionen att auktorisera dessa proffs. SBK skulle vara den klubb som sköter detta praktiskt och som samtidigt fångar upp dem i sitt nät.

Skriv gärna egna mål som ni tycker Brukshundklubben ska ha!
Till top